Saturday, September 28, 2013

Οι καλύτερες εφαρμογές για smartphone

Όλοι σχεδόν πλέον είμαστε εξοπλισμένοι με ένα "έξυπνο" κινητό τηλέφωνο. Για να εκμεταλλευτούμε όμως στο έπακρο τις δυνατότητές του πρέπει να το εξοπλίσουμε με τις καλύτερες εφαρμογές.
Εδώ θα αναφέρουμε κάποιες από τις εφαρμογές που υπάρχουν στα "καταστήματα" όλων των λειτουργικών συστημάτων για κινητά (iOS, Android, Windows Phone).
1)Facebook: Η πιο δημοφιλής εφαρμοφή σε όλες τις πλατφόρμες. Προσφέρει δικτύωση,άμεση ενημέρωση και επικοινωνία με τους φίλους.Δεν νομίζω να υπάρχουν παρά ελάχιστα smartphones που να μην την έχουν εγκατεστημένη.
2)Skype: Η εφαρμογή του επιτυχημένου chat προγράμματος είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε όλες τις πλατφόρμες.Προσφέρει δυνατότητες άμεσων μηνυμάτων, τηλεφωνικής συζήτησης αλλά και βίντεο-συζήτησης.
3)Adobe reader: Η απολύτως απαραίτητη εφαρμογή για να ανοιχτούν αρχεία pdf. Δεν θα πρέπει να λείπει από καμία συσκευή.
4)Quickoffice: Ο τρόπος που μας προτείνει η Google για να ανοίγουμε και να επεξεργαζόμαστε δωρεάν doc,xls και ppt αρχεία. Συνδυάζεται με το Google drive ώστε να αποθηκεύουμε στο cloud τα αρχεία μας. (Η εφαρμογή υπάρχει μόνο για iOS και Android καθώς στα Windows Phone υπάρχει προεγκατεστημένο το Office Mobile της Μicrosoft που συνδυάζεται αντίστοιχα με το Skydrive).
5)Shazam,SoundHound: Oι μαγικές εφαρμογές για να αναγνωρίζουμε τραγούδια και να βρίσκουμε τους τίτλους τους. Πόσες φορές αναρωτηθήκαμε πως να λέγεται ένα τραγούδι; Η απάντηση πλέον έρχεται από το smartphone μας.
6)Σε ότι αφορά την ενημέρωσή μας υπάρχουν πολλές ωραίες εφαρμογές.Το Πρώτο Θέμα, η Ναυτεμπορική, το in.gr προσφέρουν έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και είναι απαραίτητες εφαρμογές για όλες τις συσκευές.Για αθλητική ενημέρωση το Sport24,το Gazzetta, το Νοvasports μας ενημερώνουν αθλητικά.
7)Eφαρμογές για τον καιρό: Εδώ οι επιλογές είναι τόσες πολλές που πραγματικά πρέπει να τις δοκιμάσετε. Δημοφιλείς εφαρμογές είναι το Weather Channel, το Accuweather, το Yahoo! καιρός και ένα σωρό άλλες. Είναι στο χέρι σας ποια εφαρμογή θα προτιμήσετε!
8)Εφαρμογές e-banking: Αν όχι όλες, τότε σχεδόν όλες οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για να εξυπηρετούν ηλεκτρονικά τους πελάτες τους. Σπεύσατε λοιπόν να δημιουργήσετε e-banking λογαριασμούς και διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας ηλεκτρονικά.
9)Χάρτες: Η πλοήγηση είναι πλέον μια υπηρεσία του smartphone. Είναι πολλοί οι χάρτες. Υπάρχουν οι offline χάρτες που δεν απαιτούν σύνδεση δεδομένων (nokia drive στα windows phone), αλλά και οι χάρτες που απαιτούν σύνδεση. Εδώ υπάρχουν οι δωρεάν πχ Google Maps, αλλά και οι επί πληρωμεί όπως του Garmin, του Μιο Map κλπ. Οι επιλογές και εδώ είναι πολλές, απαιτείται δηλαδή δοκιμή.
Αυτά για τις εφαρμογές που πρέπει να έχει ένα καλό smartphone.Αφήσαμε εκτός άρθρου τα παιχνίδια που θα αναλυθούν ξεχωριστά!

0 comments:

Post a Comment