Saturday, September 14, 2013

Μηχανή ή αυτοκίνητο;

Ας κάνουμε κάποιες αρχικές υποθέσεις! Έστω ότι λεφτά υπάρχουν (που έλεγε και μια ψυχή) όπως επίσης και δίπλωμα οδήγησης. Αν ικανοποιούνται περνάμε στο επόμενο και βασικό δίλημμα του άρθρου: μηχανή ή αυτοκίνητο;;
Αρχικά ας εξετάσουμε τι μας προσφέρει η κάθε επιλογή μας. Το αυτοκίνητο έχει ανέσεις (κλιματισμός,μουσική, μεγαλύτερους χώρους, μεγαλύτερη ασφάλεια πχ αερόσακοι, abs κλπ). Είναι πιο άνετο στην οδήγηση, πιο ξεκούραστο, πιο μεγαλοπρεπές και ιδανικό βέβαια για μεταφορά πολλών ατόμων και των αποσκευών τους.
Από την άλλη υπάρχει η μηχανή. Όσοι έχουν μηχανή δεν την αλλάζουν καθώς η αίσθηση που δίνει ο αέρας, η επαφή με την φύση, η ταχύτητα δίνουν άλλον αέρα στους ιππότες και τις αμαζόνες της ασφάλτου.Η θέση πάρκινγκ είναι κάτι δεδομένο για τους μηχανόβιους.Απαιτείται βέβαια εξοπλισμός όπως κράνος, ειδικά ρούχα, μπαγκαζίερα για τα πράγματα.
Από πλευράς κόστους απόκτησης και συντήρησης στην μάχη αυτοκινήτου με την μηχανή σημειώσατε 2. Η μηχανή έχει πολύ μικρότερο κόστος απόκτησης από το αυτοκίνητο , χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα, μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.
Το μεγάλο αρνητικό της μηχανής είναι η ασφάλεια ή μάλλον η ανασφάλεια που προκαλεί η οδήγησή της. Είναι εύκολο κάποιος να χάσει την ισορροπία του είτε λόγω σύγκρουσης είτε λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Τα ατυχήματα με μηχανές είναι πολλά και επικίνδυνα και δυστυχώς είναι νόμος ότι όλοι οι μηχανόβιοι θα έχουν κάποια πτώση έστω και όχι τόσο σοβαρή.
Το δίλημμα λοιπόν δεν θα απαντηθεί από εμάς αλλά ο καθένας ξεχωριστά θα σκεφτεί τι θέλει.Βέβαια συχνός είναι και ο συνδυασμός πχ μηχανή εντός πόλης και αυτοκίνητου για ταξίδια.
Γενικότερη συμβουλή τα οχήματα δεν είναι παιχνίδια ούτε ο δρόμος.Προσοχή λοιπόν όποια και αν είναι η επιλογή σας!

0 comments:

Post a Comment