Saturday, September 28, 2013

Ιδέες για βόλτα και καφέ

Μιας και σήμερα είναι Σάββατο σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε μερικές ιδέες για να περάσετε το απόγευμα σας σε ωραία μέρη, με θέα ή δίπλα στη θάλασσα και να απολαύσετε έναν καφέ σε λογική τιμή.
   
1)    Ακρόπολη: Η πρώτη κλασσική επιλογή για όλους είναι η ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης: Θησείο, Μοναστηράκι, Πλάκα με πολλές ωραίες καφετέριες με θέα την Ακρόπολη. Οι περισσότερες έχουν παρόμοιες τιμές και παρόμοια θέα. Αξίζει να αναφέρουμε 360 μοίρες με θέα και οικονομικές τιμές και τις καφετέριες της Πλάκας (πχ Γιασεμί), που θυμίζουν περισσότερο πως βρίσκεστε σε νησί παρά στην καρδιά της Αθήνας.
    

   
2)    Terra Petra: Καφετέρια μεγάλη σε έκταση με θέα την Αθήνα. Βρίσκεται στην Πετρούπολη, δίπλα από το θέατρο Πέτρας και η πρόσβαση γίνεται εύκολα με λεωφορεία. Οι τιμές είναι φυσιολογικές (3,5 ευρώ καφές) και η θέα και το περιβάλλον θα σας ανταμείψουν σίγουρα για την επιλογή σας.
    






     
     
3)    Μικρολίμανο: Παραθαλάσσιο, ρομαντικό με πολλές ωραίες καφετέριες δίπλα ακριβώς στη θάλασσα με κεριά και πολυθρόνες. Ιδανικό μέρος για ραντεβού, χειμώνα, καλοκαίρι (ίσως προτιμότερο για καλοκαίρι) με τιμές φυσιολογικές τις περισσότερες φορές. Οι καφετέριες όλες σχεδόν στο ίδιο στυλ (δίπλα στη θάλασσα). Τι περιμένετε λοιπόν; Πάρτε τον ηλεκτρικό και πηγαίντε μία βόλτα στο μικρολίμανο. 
    


   
4)    Λυκαβηττός: Για βόλτα με αυτοκίνητο ή πεζοπορία, ακόμα και για καφέ στους Ορίζοντες Λυκαβηττού. Οι τιμές λίγο πιο τσιμπημένες , αλλά η θέα φανταστική! Σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη!

    







     
5)    Balux: Στη Γλυφάδα. Δίπλα στη θάλασσα κυριολεκτικά πάνω στην παραλία. Είναι σαν σπίτι. Έχει εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς (πάνω στην παραλία). Τιμές για τα περισσότερα είδη ροφημάτων φυσιολογικές, αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις… 







Αυτά από εμάς για σήμερα. Αν δεν έχετε επισκεφτεί λοιπόν κάποιο από τα παραπάνω αύριο είναι μία καλή ευκαιρία. 

2 comments:

  1. Καλημέρα! Ανθή, διάλεξες πολύ ωραία μαγαζιά, για όλα τα γούστα.
    Επίσης θα ήθελα να προτείνω. Εάν κάποιος θέλει κάτι ρομαντικό σαν το Τerra Petra, το Telescope που είναι στον προφήτη Ηλία στο Χαϊδάρι με φυσιολογιες τιμές.
    Για πιο επίσημο, το DaVinci στην Αγία Παρασκευή. Παρόλο που με την πρώτη ματιά θα σκεφτεί κανείς πως θα είναι ακριβό γιατί κάθεσαι έξω διπλα στην πισίνα αλλά και ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ προσεγμένος, έχει τις τιμές που έχουν όλα τα μαγαζια.
    Τέλος για μία χαλαρή βόλτα, όπου έχει και λίγο πιο χαμηλές τιμές από τα συνηθισμένα μαγαζία είναι το LoukoumiBar στο Μοναστηράκι. Το οποίο είναι ταυτόχρονα και παλαιοπωλείο και έχει και ταράτσα με θέα. Και το Στο βαθος κήπος, που βρίσκεσαι σε ένα κήπο στο Μοναστηράκι.

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα! Ευχαριστούμε για το σχόλιο! Δεν έχω πάει στα συγκεκριμένα που προτείνεις (εκτός από το Loukoumi που δεν είχα βρει να κάτσω) για αυτό ανέφερα μόνο όσα έχω πάει και ξέρω ότι είναι καλά. μου έδωσες ιδέες πάντως οπότε θα επισκεφτώ και αυτά που ανέφερες και θα τα συμπεριλάβω σε επόμενο άρθρο.

    ReplyDelete