Sunday, October 13, 2013

Το πρώτο τηλέφωνο με κυρτή οθόνη!!

Το πρώτο στον κόσμο smartphone με κυρτή οθόνη ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η Samsung. Ο λόγος για το Galaxy Round, ένα κινητό τηλέφωνο με καμπύλο προφίλ και μέγεθος 5,7 ίντσες.
Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία, το ιδιαίτερο σχήμα του τηλεφώνου κάνει πιο εύκολη τη χρήση του με το ένα χέρι. Επίσης, το Galaxy Round ενσωματώνει λειτουργίες που επιτρέπουν στους κατόχους του να ελέγχουν τα μηνύματά και τις αναπάντητες κλήσεις τους, ακόμη κι όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.
Το νέο μοντέλο θα διατεθεί στη Νότια Κορέα, σε τιμή περίπου 740 ευρώ, χωρίς η Samsung να έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής αν θα το διαθέσει και σε άλλες αγορές.
Η κατασκευή του έγινε δυνατή χάρις στην οθόνη τεχνολογίας OLED που ενσωματώνει, η οποία μπορεί να καμφθεί ώστε να πάρει καμπύλο σχήμα. Χρησιμοποιώντας το ίδιο τύπου πάνελ, ανάλογα μοντέλα έχει στα σκαριά και η LG, στα οποία και πάλι η κυρτή οθόνη θα είναι σταθερή, καθώς και σε αυτά η «πλάτη» τους θα είναι άκαμπτη.
Απώτερος στόχος των εταιρειών είναι να χρησιμοποιήσουν οθόνες OLED για την κυκλοφορία εύκαμπτων τηλεφώνων. Μάλιστα, η LG έχει ανακοινώσει πως αυτό θα συμβεί μέσα στο 2014.
  Αν αυτά ακούγονται σαν ανούσια τρυκ (αυτά που οι Βρετανοί αποκαλούν gimmicks) και όχι σαν κάτι σημαντικό ή κάτι που προσθέτει ουσιαστική αξία στη χρήση του Round, αυτό πιθανώς συμβαίνει γιατί... έτσι είναι κατά τη γνώμη μας. Αν και τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν σαφέστατα στη Samsung για την "πρωτιά", μέχρι στιγμής - και μέχρι νεωτέρας - δεν μπορούμε να φανταστούμε έναν αληθινά ενδιαφέροντα τρόπο με τον οποίο η κυρτή οθόνη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να προσφέρει "το κάτι παραπάνω" στην καθημερινή ζωή του κατόχου ενός Round. Όχι κάτι παραπάνω από μία τυπική επίπεδη, δηλαδή. Λαμβάνοντας στα υπ' όψιν και το αυξημένο κόστος της συσκευής  η Samsung θα πρέπει να καταστήσει θελκτικότερη την πρότασή της αν επιθυμεί αυτή να αποκτήσει θέση στην αγορά και όχι μόνο στα... ιστορικά βιβλία. Όπως διαπίστωσε και με το smartwatch της, άλλωστε, το Galaxy Gear - το οποίο εισέπραξε κακές κριτικές από όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο - η "πρωτιά" δεν σημαίνει... από μόνη της απαραίτητα κάτι!

0 comments:

Post a Comment