Monday, September 23, 2013

Συνταγές: Eύκολες, νόστιμες και ... διαίτης

Μία ευχάριστη ενασχόληση για τον ελεύθερό σας χρόνο μπορεί να είναι η μαγειρική. Προσωπική μου άποψη; Αυτή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα όταν πρόκειται για γλυκά και μάλιστα διαίτης. Σε προηγούμενα άρθρα είχαμε αναφερθεί στη σημασία του πρωινού. Σας παραθέτουμε λοιπόν εύκολες συνταγές για κέικ και μπισκότα ,που θα μπορούσατε να καταναλώσετε και στο πρωινό, με λίγες θερμίδες και πολλή γεύση.

Κέικ σοκολάτας διαίτης:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

3 φλ. αλεύρι φαρίνα ή φαρινάπ

10 κ.σ ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

6 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο

1 αυγό

1 κ.γ. σόδα

2 φλ. Νερό

2 βανίλιες

1 φλ. μαύρη ζάχαρη

1 μπανάνα πολτοποιημένη

Η διαδικασία λοιπόν είναι η εξής:
Αρχικά αλείφουμε μια φόρμα του κέικ με λίγο λάδι. Στη συνέχεια στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Τέλος ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Μπισκότα βρώμης με κομμάτια σοκολάτας:

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

200 γρ. βούτυρο

1 φλ. πατικωμένη μαύρη ζάχαρη

1/2 φλ. Ζάχαρη

2 αβγά

1 κ.σ. γάλα

1 κ.γ. βανίλια

1 3/4 φλ. Αλεύρι

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

2 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης

1 ή 2 φλ. κομμάτια σοκολάτας (δάκρυα σοκολάτας), ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε

Η διαδικασία λοιπόν είναι: Αρχικά, σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει τη σόδα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι καλά. Στρώνουμε ταψάκια με αντικολλητικό. Πάνω εκεί βάζουμε μικρές μπαλίτσες από τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν κάποια απόσταση μεταξύ τους, γιατί απλώνουν. Ψήνουμε για 9' σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180.

Αυτές λοιπόν είναι δύο από τις αγαπημένες μου συνταγές που σας προτείνω ανεπιφύλακτα. Πολύ νόστιμες και οι δύο!

0 comments:

Post a Comment