Wednesday, September 18, 2013

Πρωινό: H αρχή μιας καινούριας ημέρας!

Τι καλύτερο για να ξεκινήσει η μέρα σας από ένα υγιεινό και πλούσιο πρωινό που έχετε χρόνο να το απολαύσετε με την ησυχία σας; Όλοι γνωρίζουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του πρωινού. Γνωρίζουμε ότι είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και ότι είναι απαραίτητο για ένα δυναμικό ξεκίνημα γεμάτο ενέργεια. Ας δούμε μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες του πρωινού:
1.    Καταναλώνοντας πρωινό, «ξυπνάτε» το μεταβολισμό σας και ξαναζωντανεύετε την εσωτερική «μηχανή» σας, καίγοντας τις θερμίδες που χρειάζεται προκειμένου να χάσετε βάρος. 
2.    Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσουν βάρος χωρίς να το ξαναπάρουν. Παραλείποντας να καταναλώσετε πρωινό, την ώρα του γεύματος πεινάτε περισσότερο. 
3.    Σας ενδιαφέρει να έχετε καλύτερη απόδοση στη δουλειά ή στη σχολή σας; Το πρωινό θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό είναι πιο δραστήριοι και τα καταφέρνουν καλύτερα σε τεστ ή στην εργασία τους, από εκείνους που παραλείπουν να καταναλώσουν πρωινό.
4.    Το πρωί έχετε την ευκαιρία να καταναλώσετε τρόφιμα που δεν μπορείτε να καταναλώσετε κατά την υπόλοιπη μέρα. Για παράδειγμα ένα μπολ δημητριακά ολικής αλέσεως με φρούτα και γάλα χαμηλών λιπαρών σας παρέχει ίνες, φυλλικό οξύ και ασβέστιο.
5.    Η παράλειψη πρωινού σας κάνει κακόκεφο. Έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό τείνουν να είναι σε καλύτερη διάθεση.
Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ευεργετικές ιδιότητές του. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι είτε λόγω λανθασμένων αντιλήψεων (πχ. η μη κατανάλωση πρωινού θα οδηγήσει σε μείωση του βάρους), είτε λόγω έλλειψης χρόνου το πρωί , δεν καταναλώνουν πρωινό ή και αν καταναλώνουν αυτό είναι φτωχό ή ανθυγιεινό. Εμείς θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για γρήγορα και υγιεινά πρωινά:
1.    Τι πιο απλό από ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί χαμηλών λιπαρών, ένα ποτήρι φρέσκο γάλα επίσης χαμηλών λιπαρών και ένα φρούτο; Αν δεν μπορείτε να ξυπνήσετε χωρίς καφέ προσθέστε και μία κούπα καφέ, ή γευτείτε τον αργότερο (στη δουλειά σας).
2.    Ένα μπολ με γάλα και δημητριακά ολικής άλεσης (ή βρώμη)  και ένας φρεσκοστυμμένος χυμός. Στην περίπτωση αυτή το τοστ μπορεί να αποτελέσει το δεκατιανό σας.
Σε ότι πάντως και να επιλέξετε μπορείτε να το συνοδεύσετε με μία κουταλιά μέλι και διάφορους καρπούς όπως σταφίδες, καρύδια, γκότζι μπέρι.
Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Μην την παραμελείτε!!

0 comments:

Post a Comment