Monday, September 9, 2013

Ιστορίες αθλητικής τρέλας!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για αθλητισμό. Μπάσκετ που είναι και των ημερών, λόγω του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Σλοβενία. Η ομάδα μας, η για πολλούς "επίσημη αγαπημένη" ξεκίνησε ονειρικά την διοργάνωση. Σημείωσε 3 νίκες, εύκολες σχετικά άκοπες.Τι μεσολάβησε όμως από τότε μέχρι το σήμερα (τελικός απολογισμός πρώτης φάσης 3 νίκες και 2 ήττες);
Στους 3 πρώτους αγώνες άκουγες διθυράμβους, οι εμφανίσεις των παικτών μας πήραν μυθικές διαστάσεις από εφημερίδες και τον κόσμο. Ε λοιπόν αυτό ήταν. Χάθηκε το "eye of the tiger" που ζήταγε επίμονα ο Μickey, προπονητής του Rocky Balboa. Τι είπαν 2 από τους εμπειρότερους παίκτες μας μετά από το σημερινό παιχνίδι; Είπαν ότι μας έλειψε η απάντηση στο physical game των Ιταλών και των Φινλανδών. Χρειαζόταν λοιπόν ξύλο στο ξύλο τους. Αφού οι διαιτητές άφησαν το παιχνίδι των επαφών έπρεπε να τις επιδιώξουμε. Οι παίκτες μας μπορούν να μπούν στο τρυπάκι αυτό, αλλά δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να παλέψουν και να ματώσουν για να κερδίσουν. Το ταλέντο δεν κερδίζει μόνο του χωρίς προσπάθεια.
Έτσι φτάσαμε εδώ να αναζητούμε ένα μικρό θαύμα. Τα σενάρια πολλά για την συνέχεια. Ασφαλέστερο βέβαια είναι να νικήσουμε τα 3 παιχνίδια και αν ευνοηθούμε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα θα μπούμε στα νοκ αουτ παιχνίδια. Παίζονται πολλά πλέον. Το γόητρο και οι αρχικές προσδοκίες αλλά και η πρόκριση στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τι πρέπει να αλλάξει; Μας λείπει ίσως ένας playmaker αλλά πρέπει να πορευτούμε με το υλικό που έχουμε. Χρειάζεται πλέον πλάνο, καλύτερη χρησιμοποίηση χρονικά των παικτών (δεν γίνεται ο Μπουρούσης να βρίσκεται στον πάγκο την τελευταία περίοδο στα παιχνίδια με Ιταλία και Φινλανδία). Η περιφερειακή άμυνα είναι ένας γρίφος. Βλέπουμε ότι οι αντίπαλοι γκάρντ στα 2 τελευταία παιχνίδια έστησαν κανονικό πάρτυ.
Πλέον θα φανεί από τι υλικό είναι φτιαγμένη αυτή η ομάδα. Τα παιχνίδια είναι "do or die" όπως λένε οι Αμερικανοί. Αλλά "when the tough gets going the going gets tough". Καλή επιτυχία στην ομάδα. Την Πέμπτη λοιπόν τα σπουδαία.

0 comments:

Post a Comment