Thursday, October 10, 2013

Γυμναστείτε μόνοι σας στο σπίτι!


Πολλοί από εσάς σίγουρα έχετε ένα ατράνταχτο επιχείρημα απέναντι στην εγγραφή σας σε κάποιο γυμναστήριο: την έλλειψη χρόνου. Άλλοι πάλι δεν έχετε τη δυνατότητα να επιβαρυνθείτε περαιτέρω οικονομικά απλά και μόνο για να γυμναστείτε. Για όλους εσάς λοιπόν ,που έχετε τη θέληση να γυμναστείτε, αλλά δεν είναι εφικτό να το κάνετε η λύση υπάρχει: γυμναστική στο σπίτι! Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε ένα απλό πρόγραμμα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να διατηρήσετε μία καλή φυσική κατάσταση και ένα υγιές-όμορφο σώμα:


     1)  ΤΡΕΞΙΜΟ: Προφανώς αυτό δεν γίνεται μέσα στο σπίτι εκτός και αν διαθέτετε διάδρομο. Τα πάρκα είναι η καλύτερη λύση πιστεύω και συνήθως κάποιο υπάρχει σε μία σχετικά κοντινή απόσταση από το σπίτι σας. Τρέξτε για 20 λεπτά τις μέρες που εκτελείτε αυτό το πρόγραμμα. Στη συνέχεια κάντε κάποιες διατάσεις.  
 
     2) ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ: Πολυαρθρική άσκηση αγαπημένη σε άντρες με εμπειρία στο γυμναστήριο αλλά και σε γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν τέλειους γλουτούς. Αν εκτελέσετε την άσκηση χωρίς βάρη κάντε 2 σετ των 25 επαναλήψεων. Αν διαθέτετε βάρη προσθέστε κιλά και μειώστε τις επαναλήψεις. Φυσικά προσθέτοντας κιλά πετυχαίνετε αύξηση της μυικής σας μάζας. 

3) ΠΡΟΒΟΛΕΣ: Αντίστοιχη άσκηση των καθισμάτων η οποία γυμνάζει επίσης τα πόδια με διαφορετικό τρόπο όμως. Εκτελέστε 2 σετ των 15 επαναλήψεων στο κάθε πόδι. Αν διαθέτετε βάρη μπορείτε επίσης να προσθέσετε κιλά και να μειώσετε τις επαναλήψεις.



    4)     ΒΥΘΙΣΜΑΤΑ: Γυρίστε την πλάτη σας σε μια καρέκλα και τοποθετήστε τα χέρια σας πάνω σε αυτή. Ξεκινήστε τα βυθίσματα. Αν θέλετε να αυξήσετε την ένταση της άσκησης, τοποθετήστε ένα βάρος πάνω στους μηρούς σας. Εκτελέστε 2 σετ των 10 επαναλήψεων.





    5)     PUSH-UPS:  Εκτελέστε 4 σετ των 15 επαναλήψεων. Προσέχετε ώστε το σώμα να είναι τεντωμένο. Η άσκηση γίνεται όπως δείχνει η εικόνα.


      6) ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ: Εκτελέστε 3 σετ των 20 επαναλήψεων κοιλιακών. Αν δεν έχετε χρόνο για παραπάνω σετ καλό θα ήταν η άσκηση που κάνετε κάθε φορά να διαφέρει, καθώς υπάρχουν ασκήσεις για άνω, κάτω και πλάγιους κοιλιακούς.  



      Αυτό το πρόγραμμα που σας προτείνουμε δεν διαρκεί πάνω από μία ώρα. Η συχνότητα με την οποία θα εκτελείτε εξαρτάται από τις ανάγκες καθενός. Για μία μέση γυναίκα 2-3 φορές την εβδομάδα αρκεί. Για τους άντρες θα πρότεινα 3-4 φορές. Οι ασκήσεις που προτείναμε μπορούν όλες να γίνουν χωρίς βάρος. Φυσικά αν διαθέτετε αλτήρες ή κάποιο όργανο γυμναστικής μπορείτε να αυξήσετε τη δυσκολία του προγράμματος. Φορέστε λοιπόν τα αθλητικά σας παπούτσια και ξεκινήστε!

      Επιμέλεια: Ανθή Πλακιά

0 comments:

Post a Comment