Sunday, October 20, 2013

iPhone 5C- Ενδεχόμενη αποτυχία;;

Η Apple ανακοίνωσε σε δύο από τις εταιρίες που κατασκευάζουν iPhone για λογαριασμό της ότι μειώνει τις παραγγελίες του νέου της μοντέλου iPhone 5C για το τέταρτο τρίμηνο του έτους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal, οι παραγγελίες του 5C στις ταϊβανέζικες εταιρίες Pegatron και Hon Hai Precision Industry (Foxconn) είναι μειωμένες κατά 20% και 30% αντίστοιχα.
Όπως φαίνεται, η φθηνότερη έκδοση του iPhone δεν έτυχε θερμής υποδοχής από τους καταναλωτές, εξανεμίζοντας τις ελπίδες της Apple για μία πραγματικά φθηνή συσκευή που θα μπορούσε να σταθεί αξιοπρεπώς στο διεθνή ανταγωνισμό.
Το iPhone 5C κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο και είναι μόλις κατά 100 δολάρια φθηνότερο από το νέο μοντέλο iPhone 5S, με τους αναλυτές να κάνουν λόγο για «άστοχη τιμολόγηση».
Πάντως, το γεγονός ότι το 5C φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Apple δεν είναι απαραιτήτως κακό, ειδικά αν αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερο το ακριβότερο μοντέλο 5S, τις παραγγελίες του οποίου αύξησε η εταιρία αυτό το τρίμηνο.
Αυτή η παραδοχή της εταιρείας δείχνει την απογοήτευση των καταναλωτών που περίμεναν ένα όντως φθηνό iPhone (κάτι που δεν είναι). Το 5C είναι μια "χρωματιστή" έκδοση του 5 , χωρίς καμία αλλαγή στα χαρακτηριστικά. 
ΥΓ: Η ζήτηση στην Ελλάδα για το 5S είναι αυξημένη (ήδη η προσφορά του e-shop.gr της προηγούμενης βδομάδας εξαντλήθηκε). Θα ήθελα να σχολιάσω όμως το γεγονός αυτό. Στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας είναι πραγματικά κρίμα να ξοδεύονται τόσα λεφτά (σχεδόν 2κατώτατοι μισθοί) για ένα κινητό τηλέφωνο. Καλό θα ήταν να αναπροσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στην σημερινή πραγματικότητα!


0 comments:

Post a Comment