Tuesday, October 29, 2013

Ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός η Ελλάδα!



Η χώρα μας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να είναι μία από τις ομορφότερες του κόσμου και αυτό δεν πρέπει να το παραβλέπουμε. Το καλύτερο στοιχείο της είναι ίσως ότι συνδυάζει τα πάντα: βουνό, θάλασσα, ιστορία πολλές φορές όλα στο ίδιο μέρος. Η πρωτεύουσα της είναι ένα κλασσικό παράδειγμα τέτοιου συνδυασμού.

Δεν θεωρούμε μόνο εμείς όμως  την Ελλάδα όμορφη αλλά και το περιοδικό Lonely Planet που την χαρακτηρίζει ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για το 2014. Στην ειδική έκδοσή του με τα μέρη που αξίζει κανείς να επισκεφθεί χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει πολλά χρήματα, το περιοδικό αφιερώνει ένα μεγάλο κομμάτι στη χώρα μας, με αναλυτικές πληροφορίες για τα ελληνικά νησιά, τα οποία μάλιστα εξυμνεί για την ομορφιά τους. Το Lonely Planet φροντίζει να τονίσει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, οι τιμές έχουν πέσει σημαντικά και οι Έλληνες καταβάλλουν προσπάθειες να ξανακερδίσουν τους τουρίστες. Υπογραμμίζει επίσης την έλλειψη συνωστισμού στα αρχαιολογικά μνημεία, κάτι που όπως γράφει τα καθιστά "ακαταμάχητα". Για να περιγράψει την Ελλάδα αναφέρεται στις ακτές της, στον ήλιο, στα ιστορικά μνημεία της ενώ αναφέρει πως οι Έλληνες ενδιαφέρονται πολύ για την πολιτική, τους αρέσει ο καφές, η φέτα και το ούζο.

Ας δούμε μερικές φωτογραφίες που φιλοξενούνται σε αυτό το αφιέρωμα για την Ελλάδα και ας θυμηθούμε όλοι την καλή πλευρά της:












0 comments:

Post a Comment