Sunday, October 6, 2013

Top 6 τροφές για αντιγήρανση

Σε μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό "British Journal of Nutrition" αποκαλύφθηκε πως πέντε συγκεκριμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου, προσδίδοντας ελαστικότητα και λάμψη.
1. Ακτινίδιο: Έχει την ικανότητα να διπλασιάζει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα και σε λιγότερο βαθμό να διεγείρει την ανάπτυξη ινοβλαστών οι οποίοι αντιστέκονται σθεναρά στην εμφάνιση ρυτίδων.

2. Αβοκάντο: Γεμάτη υγιή λιπαρά και βιταμίνες Α και C αποδεικνύεται σούπερ τροφή για ένα ελαστικό και υγιές δέρμα.

3. Μαρούλι: Μόνο έξι φύλλα του προμηθεύουν τον οργανισμό με όση βιταμίνη Α χρειάζεται ώστε να κινηθεί η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος ενώ το ποτάσιο που επίσης περιέχει βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία στα αγγεία του προσώπου.

4. Σολομός: Xάρη στα ω-3 λιπαρά οξέα του, η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή και διατηρείται καλά ενυδατωμένη εκ των έσω.

5. Τομάτα: Το ισχυρό αντιοξειδωτικό λυκοπένιο καταπολεμά τη δράση των ελευθέρων ριζών αφήνοντας το δέρμα καθαρό, λείο και στιλπνό.

6.Δαμάσκηνο: Επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης Το δαμάσκηνο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και είναι πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και βιταμίνες Α, B3, B6. Το κάλιο βοηθά στον έλεγχο της πίεσης του αίματος, η Β6 προστατεύει την καρδιά, η Βιταμίνη Α διατηρεί νεανικό δέρμα και ο σίδηρος μας δίνει ενέργεια.
 

0 comments:

Post a Comment