Thursday, October 10, 2013

Μια ωραία πρόταση για έξοδο!

Σήμερα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους μια πολλά υποσχέμενη ταινία με τίτλο"Prisoners". Έχει όλα τα φόντα για να μας καθηλώσει!

 Υπόθεση:Οταν χάνεται η εξάχρονη κόρη του μαζί με μια φίλη της, ο Κέλερ θα ενώσει τις δυνάμεις του μαζί με τον αστυνομικό Λόκι προκειμένου να βρει τα ίχνη της. Δυστυχώς, όμως το μόνο στοιχείο που έχουν είναι ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός συλλαμβάνεται αλλά λόγω ανεπαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερος. Τότε ο Κέλερ, με μοναδικό στόχο να βρει την κόρη του, και ενώ γύρω του όλα διαλύονται κάτω από το πένθος, θα κάνει μία ύστατη προσπάθεια, παίρνοντας το νόμο στα χέρια του.

Ο τίτλος «Prisoners» δηλώνει κυριολεκτικά τη βίαιη και αυθαίρετη κράτηση είτε των δύο παιδιών είτε ενός υπόπτου, καθυστερημένου νοητικά. Λαμβάνοντας δε υπόψη το σύνολο του έργου, θα λέγαμε ότι ο όρος «prisoners» έχει και μια μεταφορική χρήση αναφερόμενος στις καταστάσεις που βιώνουν τα πρόσωπα: το καθένα είναι δέσμιο των πεποιθήσεων, των συναισθημάτων και των στόχων του που του δίνουν ένα ρόλο από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει.
Η ταινία διαθέτει όλα τα κατηγορήματα ενός ψυχολογικού θρίλερ: μια απαγωγή, ένα μοναχικό και με έντονο ένστικτο γκάνγκστερ ο οποίος έχει ως στόχο «πάση θυσία» να φέρει εις πέρας την αποστολή του, μια καταρρακωμένη οικογένεια στα όρια του παροξυσμού και μια πραγματικότητα η οποία δίνεται αποσπασματικά και φειδωλά μέσα από ενδείξεις.
Οι μέρες περνούν, τα κορίτσια δεν εμφανίζονται και η αλήθεια δεν βγαίνει πεισματικά στο φως, «παίζοντας κρυφτό» πίσω από μισοτελειωμένες φράσεις ή ασύνδετα γεγονότα που δεν καταλήγουν σε καμιά λογική εξήγηση.
Μέσα από το καλά δουλεμένο σενάριο δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθούν τα πρόσωπα, να καταδειχθεί η ψυχολογία των χαρακτήρων και η διαφορετική οπτική γωνία με την οποία προσεγγίζουν ένα συγκεκριμένο γεγονός. Ο Hugh Jackman στο ρόλο του απεγνωσμένου πατέρα και ο Jake Gyllenhaal στο ρόλο του αστυνομικού αναδεικνύουν το ταλέντο τους συνθέτοντας ένα δίδυμο που αλληλεπιδρά άψογα και πειστικά κατά τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις.

Μπορεί να θυμίζει άλλες έξοχες ταινίες όπως το Zodiac, το Seven αλλά καταφέρνει να αφήσει το στίγμα του και μένει επιτυχώς στην μνήμη μας.

 Ακολουθεί το trailer:


Λοιπόν πως σας φαίνεται; Βρείτε παρέα και αίθουσα. Είμαι σίγουρος ότι θα σας συναρπάσει τις δυομιση ώρες που διαρκεί !

0 comments:

Post a Comment