Sunday, October 6, 2013

Σοκολατάκια με Oreo και τυρί Philadelphia

Μιας και άρχισε να κάνει λίγο κρύο και επειδή το χειμώνα αυξάνεται συνήθως η όρεξη μας για γλυκά και κάμπτονται οι όποιοι δισταγμοί ας μιλήσουμε για σοκολατάκια! Και μάλιστα όχι τόσο συμβατικά… Θα μιλήσουμε για σοκολατάκια με μπισκότα oreo και τυρί philadelphia!  Η συνταγή είναι πολύ απλή, γρήγορη και κυρίως πολύ πολύ νόστιμη! Ας τη δούμε όμως:

Αρχικά τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:

1)     230γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου


2)     500γρ. oreo μπισκότα


3)     500γρ κουβερτούρα (οι σταγόνες λιώνουν πιο εύκολα)


4)     Λίγη λευκή σοκολάτα λιωμένη για διακόσμηση (προαιρετικά)


Η διαδικασία είναι η εξής:

Χτυπάμε στο μίξερ τα oreo μέχρι να γίνουν ψίχουλα, αλλά όχι σκόνη (Η γνώμη μου είναι να μην προτιμήσετε το μίξερ, αλλά να βάλετε τα μπισκότα σε μία σακούλα και να τα χτυπάτε με κάτι ώστε τα σοκολατάκια να είναι πιο τραγανά). Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα πολύ καλά (δεν πρέπει να φαίνεται τυρί πουθενά) και το βάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να σταθεί( μπορεί να είναι και τυρί χαμηλών λιπαρών). Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν τρουφάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 45-60 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Τσιμπάμε ένα-ένα τα μπαλάκια με μια οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα. Τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο. Αν θέλουμε λιώνουμε λευκή σοκολάτα και κάνουμε σχέδια από πάνω με ένα κουτάλι.

Τα υλικά όπως βλέπετε είναι λίγα οπότε το κόστος μικρό. Ο χρόνος παρασκευής μικρός αλλά η γεύση τέλεια! Και μην ξεχνάτε πως μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει και τις ατασταλείες της. Αξίζει σίγουρα μία δοκιμή!

0 comments:

Post a Comment