Sunday, November 10, 2013

Toyota Concept Taxi JPN. Δείχνει το μέλλον;

Ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα που θα εκτεθεί στο περίπτερο της Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο που ανοίγει τις πύλες του στις 20 Νοεμβρίου, θα είναι το Concept Taxi JPN , που αποτελεί μια πρώτη σκέψη για τα ταξί της επόμενης γενιάς για την ιαπωνική αγορά .
 
Η Toyota υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πειραματικό μοντέλο αναπτύχθηκε με βασικό γνώμονα την ιαπωνική φιλοξενία, προσφέροντας ευκολία εισόδου και εξόδου και ένα άνετο σαλόνι για τους επιβάτες.

Θα ήταν λάθος να μην σημειώσουμε πως η εικόνα του ταξί της Toyota παραπέμπει ευθέως σε αυτά του Λονδίνου. Το Concept ταξί JPN έχει μήκος 4.350 χιλιοστά , 1.695 χιλιοστά πλάτος και 1.700 χιλιοστά  ύψος και έχει μεταξόνιο 2.750 χιλιοστά , προσφέροντας χώρο για πέντε επιβάτες .
Τo concept διαθέτει μεγάλες ηλεκτρικές πόρτες και χαμηλό , επίπεδο πάτωμα, στοιχεία που διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών , ιδίως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους .

 Το εσωτερικό περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη που παρέχει πληροφορίες στους επιβάτες , όπως τη διαδρομή προς τον προορισμό κλπ. Ο κλιματισμός και ο φωτισμός έχουν βελτιστοποιηθεί για να ενισχύσουν την αίσθηση του χώρου και την άνεση .

Για την κίνηση του πειραματικού ταξί φροντίζει ένα υβριδικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με υγραέριο, αν και η Toyota αποφεύγει να δώσει προς το παρόν περισσότερα στοιχεία για τις προδιαγραφές του.

Αυτό που κάνει την διαφορά πέραν βέβαια του design είναι τα πολύ μεγάλα παράθυρα. Αυτό κάνει πιο άνετα και ευχάριστα τα ταξίδια, καθώς προσφέρει πανοραμική εικόνα.

0 comments:

Post a Comment