Sunday, November 10, 2013

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με πράσο και βραστή γαλοπούλα!



Είναι πλέον μεγάλη ανάγκη για όλους μας να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. Όπως γενικά αναφέρεται στο blog μας καθοριστικό ρόλο μαζί με την γυμναστική παίζει και η διατροφή , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπερβάλουμε και να στερούμαστε αγαπημένες γεύσεις. Τα οφέλη των προϊόντων ολικής άλεσης είναι λίγο πολύ γνωστά. Έτσι θα δούμε σήμερα μία διαφορετική συνταγή για τα αγαπημένα μας μακαρόνια εύκολη και γρήγορη (15 λεπτά χρόνος προετοιμασίας και 35 λεπτά χρόνος μαγειρέματος):

Υλικά για 4 άτομα:
- Σπαγγετίνη Νο 10 Ολικής Άλεσης (500γρ.)
- Σάλτσα τομάτας (120γρ.)
- Βραστή γαλοπούλα χοντροκομμένη (6 φέτες)
- Πράσα ( το λευκό κομμάτι) (2)
- Ελαιόλαδο (3 κ.σ.)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Χοντροτριμμένο κασέρι (120γρ.)

Διαδικασία:
Πλένετε καλά το λευκό κομμάτι από το πράσο. Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες. Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Αφήνετε να βράσουν 6-8 λεπτά και στην συνέχεια τα σουρώνετε καλά.Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρετε για τρία λεπτά σε μέτρια φωτιά τα πράσα και προσθέτετε το ζαμπόν που έχετε κόψει σε τετράφωνα κομμάτια. Μόλις τα πράσα μαλακώσουν προσθέτετε την σάλτσα τομάτας και τα ζυμαρικά.Ανακατεύετε και σερβίρετε σε ατομικά πιάτα προσθέτοντας από πάνω το τριμμένο κασέρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απολαύστε λοιπόν τα αγαπημένα σας μακαρόνια χωρίς τύψεις!

0 comments:

Post a Comment