Saturday, November 23, 2013

Χριστούγεννα στην Ελλάδα!!

Μιας και ο Δεκέμβρης πλησιάζει και μαζί του φτάνει η ωραιότερη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, το σημερινό μας άρθρο θα είναι λίγο εορταστικό. Για να σας βάλουμε λοιπόν σε χριστουγεννιάτικη διάθεση σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε ,σε σας που έχετε τα χρήματα, ιδανικούς προορισμούς στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα.

Ευρυτανία, ο απόλυτος προορισμός:




Ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τις ημέρες των Χριστουγέννων! Ο καταλληλότερος τόπος για τους εραστές της φύσης, της ηρεμίας και της περιπέτειας. Kαταπράσινα δάση, τρεχούμενα νερά, επιβλητικά φαράγγια, αγέρωχα βουνά, γραφικά χωριά και μαγευτικά χιονισμένα τοπία, μοναστήρια και λίμνες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συγκλονίζουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να έρθει κοντά της ξανά και ξανά. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη δυνατότητα για χειμερινά σπορ καθιστούν την Ευρυτανία ιδανικό προορισμό.
  

Ελάτη και Περτούλι…η φύση σε μεγάλα κέφια!
 


Ότι και να πει κανείς για τα μέρη αυτά, είναι λίγο... Πραγματικά τα λατρεύουμε και μαζί μας εμάς τα τελευταία χρόνια δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Απίστευτη βλάστηση, ωραία σπίτια, διασκέδαση, το υπέροχο χιονοδρομικό κέντρο και η φύση... σε μεγάλα κέφια! η Ελάτη και το Περτούλι αποτελούν τους απόλυτους προορισμούς για τα Χριστούγεννα, αφού εδώ υπάρχει ότι αναζητάει και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης.



Ιωάννινα…Χριστούγεννα σε Ζαγωροχώρια και Μέτσοβο:


 

 



Ένας νομός που τα έχει όλα, ιδανικός για εξερεύνηση και δημοφιλής προορισμός για τα Χριστούγεννα. Φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, γιατί τα ενδιαφέροντα σημεία της είναι πολλά και διαφορετικά και αξίζει να επισκεφθείτε όσα περισσότερα μπορείτε.Ήρεμες λίμνες και επιβλητικά βουνά, μυστηριώδη σπήλαια και ιαματικές πηγές, ορμητικά ποτάμια και παραδοσιακά χωριά. 
 
Λίμνη Πλαστήρα…ρομαντικές στιγμές σε λευκό τοπίο:





Μέσα σ’ ένα όμορφο τοπίο με ψηλά βουνά με χιονισμένες κορυφές, πλούσια δάση από έλατα, καστανιές και βελανιδιές η τεχνητή λίμνη Tαυρωπού ή Nικολάου Πλαστήρα είναι μια από τις πιο όμορφες εικόνες που θα συναντήσετε. Kι επειδή η τοπική παράδοση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, στο βάθος του τοπίου θα θαυμάσουμε την «Kοιμωμένη των Aγράφων», το προφίλ μιας γυναίκας που κοιμάται –όπως το σχηματίζουν οι βουνοκορφές προς τα δυτικά– και η οποία διακρίνεται από μεγάλο τμήμα του Θεσσαλικού κάμπου. Το ρομαντικό χιονισμένο τοπίο και τα παγωμένα νερά είναι μόνο ένας από τους λόγους για να περάσετε τις ημέρες των Χριστουγέννων στην Λίμνη Πλαστήρα.
Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους προορισμούς των Χριστουγέννων. Όσοι έχετε την οικονομική δυνατότητα απλά διαλέξτε προορισμό οι υπόλοιποι ας αρκεστούμε στην ομορφιά της στολισμένης Αθήνας…
ΥΓ: Όπως βλέπετε απουσιάζουν δημοφιλή μέρη όπως η Αράχωβα, γιατί τα όμορφα μέρη στην Ελλάδα είναι πολλά και καλό θα ήταν να δώσουμε μία ώθηση και σε άλλες περιοχές.





0 comments:

Post a Comment