Saturday, November 30, 2013

Τεχνολογική στασιμότητα!!

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε συνεχώς αναβαθμίσεις στα λογισμικά. Ήρθε το Android 4.4 (το λεγόμενο και kit kat) , το iOS 7 ενώ και η Microsoft αναβαθμίζει συνεχώς τα Windows Phone 8. Και τι νέο μας φέρνουν όλα αυτά;

Δυστυχώς αλλά παρατηρώ γενικότερα μια στασιμότητα. Μικροδιορθώσεις, αλλαγές χρωμάτων, βελτίωση της διάρκειας της μπαταρίας τέτοια πράγματα. Όμως κάτι νέο, κάτι δραστικό , κάτι καινοτόμο που θα αλλάξει την αγορά δεν βλέπω να υπάρχει. Εκτός αν θεωρείτε το κουμπί στην πλάτη του καινούριο LG καινοτομία ή τους αισθητήρες της Samsung.

Πλέον όλες οι εταιρείες κινούνται σε δοκιμασμένες συνταγές, ενώ τα όποια πειράματα γρήγορα εγκαταλείπονται. Δεν θέλει κανείς να αναλάβει το κόστος για μια ενδεχόμενη αποτυχία, καθώς κάθετι νέο αντιμετωπίζεται όπως είναι λογικό στην αρχή με σκεπτικισμό. Όπως δηλαδή αντιμετωπίστηκαν και τα κινητά με οθόνες αφής. Καθώς αρχικά δεν νομίζω να φανταζόταν κανείς ότι θα εγκαταλείπονταν τα πλήκτρα (και οι ασπρόμαυρες οθόνες παλιότερα).

Πλέον θεωρώ πως δεν πρέπει να μπαίνει κανείς μας στο τρυπάκι να ακολουθεί τις εταιρείες και να αγοράζει κάθε νέα συσκευή που προωθούν. Δηλαδή μεταξύ μας το αν έχει 4 ή 8 πυρήνες ένα κινητό δεν νομίζω πως θα μας επηρρεάσει στην καθημερινή μας χρήση. Ή μήπως πρέπει να ξεκλειδώνουμε το κινητό με το δακτυλικό αποτύπωμα (που ίσως να είναι και παραβίαση προσωπικών δεδομένων αν και η Apple ισχυρίζεται πως δεν τα χρησιμοποιεί καθόλου).

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι ίσως είμαστε σε μια περίοδο μετάβασης (έρχονται και οι κυρτές οθόνες όπως είδαμε) και γενικότερα θα πρέπει να απεξαρτηθούμε όλοι από το εμπορικό παιχνίδι των εταιριών δηλαδή να μην ακολουθούν οι άνθρωποι της εταιρείες αλλά οι εταιρείες τους ανθρώπους!

0 comments:

Post a Comment