Saturday, November 2, 2013

Νοkia και τεχνολογία Pureview!

Το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας από την Φινλανδία είναι η επιτυχία της με το λειτουργικό Windows Phone. Τα άσχημα αποτελέσμα που υπήρξαν στην αρχή έθρεψε τις αμφιβολίες για την σωστή πορεία του πλάνου της εταιρείας. Το Symbian εγκαταλείφθηκε πλέον και η εταιρεία προχωρά με πλήρη υποστήριξη στο λειτουργικό της Microsoft.
Για άλλους, αυτή ακριβώς η κίνηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, του Stephen Elop, οδήγησε την εταιρεία να έχει ίσως και χειρότερη μοίρα από αυτή της BlackBerry όπου η προσπάθεια για ανάκαμψη με πλήρη ανανέωση της δικής της πλατφόρμας, δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και έτσι φτάνουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου όπου η Microsoft ανακοινώνει την εξαγορά του τμήματος συσκευών της Nokia, ένα σενάριο που υπήρχε για αρκετό καιρό στο τραπέζι, με τη συμφωνία να κλείνει εκτός αναμενομένου στις αρχές του 2014.

Η Nokia κάθε άλλο έμεινε στάσιμη τη φετινή χρονιά αφού οι σερί παρουσιάσεις smartphone για τη σειρά Lumia την έφεραν να κατέχει ποσοστό κοντά στο 90% των συνολικών πωλήσεων Windows Phone συσκευών, παίζοντας μόνη στη συγκεκριμένη αγορά. Τα κέρδη της παρουσίασαν μάλιστα και αύξηση στο 3ο τρίμηνο του έτους που διανύουμε.

Μέσα σε όλα αυτά, η τεχνολογία Pureview την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά η Nokia στο τελευταίο της Symbian smartphone, το Pureview 808, έφερε τα πάνω κάτω στις κάμερες των smartphone με ανάλυση 41mp και φωτογραφίες κατά πολύ ανώτερες από τον ανταγωνισμό. Αν και αρχής γενομένης από το Lumia 920 η Nokia έφερε στοιχεία της τεχνολογίας αυτής στη σειρά Lumia, το ερώτημα ήταν πότε θα δούμε ένα μοντέλο Lumia με την πλήρη τεχνολογία PureView. Η απάντηση δόθηκε πριν 2 μήνες και πλέον μπορούμε να δούμε και στην ελληνική αγορά το Lumia 1020.


Όπως πολλοί θα περιμένατε, το Lumia 1020 διαθέτει την καλύτερη κάμερα που έχουμε δει ποτέ σε smartphone, με τις υπόλοιπες κάμερες να ακολουθούν από απόσταση. Η Nokia προχώρησε σε σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την υλοποίηση που είδαμε στο Pureview 808, με τη διαφορά ότι τώρα η πλήρης τεχνολογία Pureview χρησιμοποιείται σε ένα smartphone με μια σύγχρονη πλατφόρμα.

Η ποιότητα των φωτογραφιών και του βίντεο είναι πραγματικά εκπληκτική και θα ικανοποιήσει πλήρως τους κατόχους της συσκευής ειδικά σε λήψη φωτογραφιών κάτω από συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Στο θέμα των τεχνικών χαρακτηριστικών βλέπουμε μια στασιμότητα όπως και γενικά σε ολόκληρη την πλατφόρμα με λίγες βελτιώσεις κάτι που σιγά σιγά δείχνει να αλλάζει βλέποντας την κυκλοφορία της αναβάθμισης GDR3 η οποία υποστηρίζει πλέον τετραπύρηνους επεξεργαστές και Full HD ανάλυση στα μελλοντικά WP8 smartphones.


Κλείνοντας θα προσθέσουμε ένα βίντεο με μία σύγκριση γιγάντων Sony Xperia Z1 και Νοkia Lumia 1020..

0 comments:

Post a Comment