Thursday, December 19, 2013

Τον Απρίλιο έρχονται τα Windows Phone 8.1!!

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει την αναβάθμιση των Windows Phone 8.1 με δύο σημαντικές αλλαγές: θα περιλαμβάνουν κέντρο ειδοποιήσεων και έναν φωνητικό βοηθό που θυμίζει τη Siri της Apple. 

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Microsoft, η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε δοκιμές και σκοπεύει να ανακοινώσει τη διάθεση του νέου λειτουργικού τον ερχόμενο Απρίλιο, κατά την διάρκεια του συνεδρίου Build.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge, το κέντρο ειδοποιήσεων θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο με αυτόν στις πλατφόρμες Android και iOS. Με ένα σύντομο swipe θα εμφανίζονται οι νέες σύντομες ρυθμίσεις, ενώ με ένα πιο παρατεταμένο swipe θα εμφανίζονται όλες οι ειδοποιήσεις του χρήστη.
Αναφορικά με τον προσωπικό ψηφιακό φωνητικό βοηθό, μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι θα ονομάζεται «Cortana» και ότι πιθανότατα θα αντικαταστήσει τη μηχανή αναζήτησης Bing, αφού θα μπορεί να πραγματοποιεί αναζητήσεις που θα υποβάλλονται είτε φωνητικά είτε με πληκτρολόγηση.
Η «Cortana» θα έχει παρόμοιες δυνατότητες με το Google Now και τη Siri της Apple, προσφέροντας πολύ μεγάλη διαδραστικότητα.
Η Microsoft όμως φαίνεται πως ετοιμάζει και άλλα νέα χαρακτηριστικά για το Windows Phone 8.1. Θα υπάρχει η δυνατότητα ξεχωριστής ρύθμισης των εντάσεων του ήχου, κάτι που θα επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν την ένταση της ηχητικής ειδοποίησης για εισερχόμενες κλήσεις ανεξάρτητα από την ένταση για την αναπαραγωγή multimedia.
Επιπλέον, θα προστεθεί το Bing Smart Search, που υπάρχει και στο Windows 8.1, υποστήριξη VPN για εταιρικούς χρήστες, ενώ ξεχωριστές εφαρμογές θα είναι πλέον τα Xbox Music και Xbox Video, με τη Microsoft να σκέφτεται τον διαχωρισμό και άλλων εφαρμογών των Windows Phone.
Τέλος, η Microsoft σκέφτεται να εμπλουτίσει περαιτέρω το People Hub με περιεχόμενο από το Twitter και το Facebook.
Και ενώ η Microsoft είναι απασχολημένη με την προετοιμασία του νέου λειτουργικού, φήμες θέλουν τη Nokia να ετοιμάζει δύο συσκευές που θα τρέχουν Windows Phone 8.1. Η μία συσκευή με το κωδικό όνομα «Goldfinger» θα περιλαμβάνει 3D σύστημα αλληλεπίδρασης με την οθόνη, το οποίο θα πιάνει και κινήσεις των δαχτύλων του χρήστη πάνω από αυτήν, ενώ η δεύτερη συσκευή με το όνομα «Moneypenny», θα αξιοποιεί τα on-screen κουμπιά της νέας έκδοσης.

0 comments:

Post a Comment